Over de beeldmaker


Mijn hele leven houd ik al van mooie dingen maken. Sinds 2011 fotografeer ik met name mensen en eten. Het liefst zonder opsmuk, maar met een goede techniek. Zodat mooi maken niet nodig is.


Mooie dingen. Ik blijf erop terugkomen. In een fotografisch beeld, grafisch ontwerp tot aan muziek (als toetsenist in diverse bands). Via een omzwerving als elektromonteur ben ik in 2000 gaan doen wat ik echt leuk vind: dingen (mooi) maken bij een tof reclamebureau. 15 jaar werkte ik als grafisch vormgever waar ik met mijn technische achtergrond en oog voor mooiheid honderden on- en offline ontwerpen tot in de precisie opleverde.


Gedurende die 15 jaar maakte ik kennis met commerciële fotografie. In een tijd dat we nog naar dia’s op een lichtbak keken. Maar die dia’s kwamen mijn ontwerpen niet ten goede, vond ik. Dat kon beter, vooral mooier. Met een flinke dosis leergierigheid ben ik zelf gaan klikken. Eerst voorzichtig parttime, maar na het behalen van eerste successen en het ontdekken van een instant glimlach op mijn gezicht (en die van opdrachtgevers) gaat de wijsvinger niet meer van het knopje.


Echte beelden maken, die open en spontaan overkomen. Met frisheid door een spel van licht en kleur. Een juiste vertaling van werkelijkheid naar beeld. Zaken die kenmerkend zijn voor mijn stijl. Met exactheid de technische kant van het beeld op orde hebben en blik op het eindresultaat. Zodat de grafisch vormgever uit de alinea’s hiernaast kan werken met beelden die recht doen aan het ontwerp en vica versa. Samen mooie dingen maken. Scherp. Zinnig. Aangenaam!

Kom, laten we

samenwerken!

Arno Hoogwerf

Oud-Beijerland (Hoeksche Waard)

Volg mijn werk of kijk mee achter de schermen:
@arnohoogwerf

Copyright © Arno Hoogwerf, alle rechten voorbehouden. Op alle getoonde beelden en teksten berust copyright. Ongevraagd overnemen is niet toegestaan.

Op alle overeenkomsten en leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van DuPho van toepassing. Portretfoto door gewaardeerd collega Els van den Hoek.