Binnenkort hebben we een fotoshoot gepland staan waarin we professionele beelden gaan maken voor zakelijke doeleinden. Leuk! Graag ga ik samen met jou goed voorbereid te werk zodat we ons op de dag zelf alleen maar hoeven focussen op goede beelden.

Toestemming medewerkers

Wanneer er foto's gemaakt worden van medewerkers of andere personen, is het op grond van de AVG verplicht om vooraf (schriftelijk) toestemming te vragen. Daarin geef je aan waar ze toestemming voor geven en waar en hoe lang het beeldmateriaal gebruikt gaat worden. Ik kan voorbeelden van zulke verklaringen (quitclaims) sturen.

Verwachting managen

Vertel de personen die op de foto gaan wat het doel van de shoot is, hoe de beelden gebruikt gaan worden en waarom zij hier onmisbaar in zijn. Niet iedereen vindt het leuk om op de foto te gaan dus een beetje enthousiasmeren kan geen kwaad. Een foto maken kan snel voor elkaar zijn, maar soms is er wat meer tijd nodig. Aangeven hoelang personen tijd vrij moeten maken in hun agenda kan hierin zeker helpen. En een beetje inspraak geven in welke foto het uiteindelijk wordt ook. 

Locatie

Kies een locatie die bijdraagt aan wat we met de beelden willen vertellen. En probeer deze vooraf zelf te bezoeken. Een beetje schuiven met meubelen of ‘rommeltjes’ uit het zicht halen tijdens de fotografie is natuurlijk niet erg.

Visagie en styling

Als er personen gefotografeerd worden en er wordt geen gebruik gemaakt van een visagiste of styliste merk ik dat de ijdelheid opspeelt. Een aantal tips: draag waar je je lekker in voelt. Dat zie je namelijk terug op de foto. Voor make-up geldt precies hetzelfde, doe wat je altijd doet. Een matterende poederkwast zit standaard in m'n tas, daarmee werk ik ‘glimmertjes’ op het gezicht weg zodat je meer straalt en minder glimt.

Op de dag zelf...

...kom ik in mijn bestelbusje vol spullen jouw kant op. Schrik niet, dit heb ik inderdaad allemaal nodig en zet ik zelf op of samen met een assistent. Afhankelijk van de opdracht kan dit even duren, daarom ben ik altijd ruim op tijd aanwezig. Om het mooiste licht te maken werk ik met mobiele flitslampen, reflectieschermen en moet er soms een plafondspotje worden afgeplakt. Op locatie werk ik met een handige kar waarop ik alle spullen heb staan. Mijn rug is je, bij werk op meerdere etages, zeer dankbaar als we de lift kunnen gebruiken.

Bewerken en opleveren

Alle beelden worden vakkundig nagelopen op kleur, contrast en waar nodig geretoucheerd. Ondanks dat echte beelden maken mijn uitgangspunt is, haal ik de voor jou storende puntjes op kin, neus of voorhoofd echt wel weg ;-). De beelden lever ik aan je op binnen de afgesproken termijn, in hoge resolutie jpg-bestanden of transparante png's bij vrijstaande productshots.

Kleding-/stylingtips:


  1. Vermijd drukke prints of afleidende teksten in kleding. Ook liever geen effen zwart, dat wordt al snel een donker vlak.
  2. Draag de make-up die je normaal gesproken ook draagt. Een extra laagje matte poeder is vaak wel fijn, aangezien je door mijn felle lampen sneller glimt dan normaal. En anders heb ik altijd een poederkwast in m'n tas (ook voor de heren).
  3. Word je met meerdere mensen samen gefotografeerd? Overleg even van tevoren wat iedereen draagt (casual of juist zakelijk) en in welke kleuren.
  4. Poets je tanden. Het is zo zonde wanneer je in je profielfoto nog de restjes van je ontbijt of lunch terugziet.

Daarom Arno:

Focus

Focus op meteen de goede foto, met minimaal zichtbare beeldbewerking achteraf. Resultaat zijn echte beelden met een rake weerspiegeling van de werkelijkheid.

 

 

Kunde

Fotograaf met ruim 10 jaar ervaring als freelancer en de kunde om een verhalend beeld te schieten.

 

 

 

 

Conceptmatig

Fotograaf die het vermogen heeft om het totaalbeeld/concept te zien waar het beeld onderdeel van wordt zo niet versterkt.

 

 

 

Vormgever

Spreekt door 15 jaar reclame-achtergrond de taal van designers en drukkers; beelden worden in juiste format, maten e.d. afgeleverd voor jouw toepassing.

 

 

 

Persoonlijke aandacht

Arno's brede interesse en toegankelijke persoonlijkheid zorgt voor een relaxte sfeer tijdens fotografie.

 

 

 

 

 

Kritische blik

Altijd met een kritische blik en ‘elke dag beter’ mentaliteit.

 

 

 

Kijk je even mee?


Ik vind het altijd fijn om samen aan een beeld te werken en zal altijd zorgen dat jij als klant of model live op de laptop of iPad kunt meekijken naar het gemaakte beeld. Zo versterken we elkaar en tillen we als ‘beeld creatie-team’ het resultaat naar een hoger niveau.